Band opnemen in muziekstudio
Met je band opnemen in een professionele muziekstudio; hier komt altijd veel bij kijken.
Veel bands zijn op zoek naar een unieke sound vergelijkbaar met een grote (internationale) artiest. Om deze sound te kunnen bereiken zijn veel middelen en kennis nodig.

Om bijvoorbeeld een vette drumsound te creëeren hebben we in de studio een hybride-drumkit  beschikbaar voor iedere band. We kunnen hierdoor achteraf iedere gewenste drumsound produceren in relatief weinig tijd.

Ook de gitaarsound heeft een belangrijke rol binnen veel producties. Van te voren bespreken we altijd de sound waar de band naar op zoek is zodat we hier de juiste versterkers en speaker-kabinetten bij kunnen adviseren.

Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen is natuurlijk de lead-zang. Hier besteden we dan ook altijd veel aandacht aan. We halen altijd het uiterste uit de vocalist, zodat de performance kan aansluiten bij wat je gewend bent op de radio.

Naast een goed nummer is natuurlijk een goede mix essentieel. De mix moet de emotie en energie van het nummer ondersteunen en juist hier kan er veel fout gaan. Een goed nummer met een slechte mix heeft een zeer kleine kans om een hit te worden, luister zelf maar eens naar alle bekende nummers in de top-50!

Bandopname in een muziekstudio

Speciale acties

Een goede voorbereiding is het halve werk. Een standaard uitspraak maar o zo belangrijk voor de investering die je doet bij het opnemen van je eigen geschreven nummers.

Speciaal hiervoor hebben we een aantal opnametips op een rijtje gezet.

Mocht het budget niet eindeloos zijn, dan hebben we voor nieuwe klanten speciale acties zodat de studio voor iedereen bereikbaar is: 

Bandopname 50% korting!

Boek 2 dagen en krijg de 3e dag gratis!

Boek 3 dagen en krijg de 4e dag gratis!

terug