ANTWOORD OP AL JE VRAGEN

TRANSPARANTE MUZIEKSTUDIO
Jazeker. Door onze kennis en ervaring brengen we je in no-time naar een hoger level.
Dat is niet echt van tevoren te zeggen, aangezien dat van veel verschillende factoren afhangt. Onze ervaring is wel dat het focussen op 1 nummer per sessie het beste werkt. Overigens zing je bij ons minimaal 10 takes in, waarbij we je tussentijds kunnen voorzien van inspirerende regie, vocal coaching en belevingstechniek.

Na de opnames maken we vaak een zogeheten ‘comp’ van alle opgenomen takes; we plakken de beste stukjes van alle opgenomen takes achter elkaar zonder dat iemand dat opvalt. Zo kom je altijd het beste uit de verf zonder dat de opnamekosten al te hoog oplopen.
Dat hangt van veel verschillende factoren af. Ga voor het gemak uit van maximaal 1 nummer per dag als gemiddelde. Uiteraard mag het ook in kortere of langere tijd, maar voor ons persoonlijk geldt dat we het liefst voor een optimaal resultaat gaan.

Jullie zullen de nummers waar jullie voor gaan waarschijnlijk niet zo snel nóg een keer professioneel opnemen.
Ja, dat is zeker mogelijk. Wel gaat onze voorkeur uit naar een basis van drums, bas & (guide)zang. Dit omdat we zo een veel hoger niveau kunnen bereiken door per instrument een uitgebreidere microfoontechniek te gebruiken. Die perfect past bij de radiokwaliteit die we beogen.
Ja, we hebben daarvoor Korenstudio.nl opgericht. De opnames kunnen daarna in onze studio worden aangevuld met een deel van het koor indien u graag de allerhoogste kwaliteit wilt bereiken.
Ja, in principe wel. Indien je twijfelt kun je ons gerust een mailtje sturen met een (voorbeeld) mp3 van de gewenste stijl.

Speciaal hiervoor kun je naar onze opnametips gaan.

Speciaal hiervoor kun je naar onze opnametips gaan.

Ja, dit doen we voor o.a. landelijke radiocommercials, RTL4, Disney, diverse politieke partijen enz.

Ja, deze bestaat uit o.a. een hybride Yamaha piano, een professionele hybride studio-drumkit, diverse gitaren, Nord Lead, diverse percussie enz. enz.

Voor een gunstige prijs zijn er extra hoogwaardige backline-onderdelen bij ons in te huren zoals een unieke Bogner gitaarversterker (zelfde als Steve Lukather) en een Vanderkley basversterker.

Standaard nemen we in 24 bit – 96 KHz op.

Bij een mix-revisie is het mogelijk een ‘redelijk’ aantal punten aan te geven die je graag verbeterd zou zien. Hierbij gaat het om kleine specifieke aanpassingen zoals bijvoorbeeld: “De gitaarsolo moet wat harder”, “Graag iets meer galm op de vocalen” of “De akoestische gitaar klinkt wat te schel”.

Mixen: alle losse partijen in balans brengen, zodat er een onweerstaanbare sound ontstaat.

Masteren: het optimaliseren van de totaalsound zodat deze geschikt wordt voor elke speaker of afspeelmedium.

Losse instrumenten + zangpartijen: minimaal 2 à 3 dagen wil je het ‘goed’ doen.

Ja, in principe wel. Bij twijfel kun je gerust een (voorbeeld) mp3 naar ons mailen.
Ja, we zijn ervaren in alle bekende compressie-technieken, waardoor we gegarandeerd dat ‘typische’ pompende geluid in je productie kunnen brengen.

Je kunt de aanleverspecificaties hier vinden.

Om in volledige focus en concentratie te kunnen werken zetten we het grootste deel van de mix eerst zelf op. In een later stadium vragen we je om feedback in de studio en passen we de mix indien nodig aan. Tijdens de laatste luistersessie kunnen we de laatste puntjes op de i zetten.

 

Ons systeem is berekend op 768 sporen.

Ja, naast dat we voor film, tv & games eindmixen afleveren hebben we in samenwerking met Mediasaloon een sound designer en twee componisten ter beschikking die zorg kunnen dragen voor fantastische geluiden en composities.
We zijn gespecialiseerd in stereo-mixage, maar kunnen een mix ook in Atmos / surround afleveren.
Wiserock Sound Studios staat voor het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit voor een betaalbare prijs. Daarnaast staan betrouwbaarheid en betrokkenheid hoog bij ons in het vaandel. We bereiken dit doel o.a. door muzikaliteit, passie, geloofwaardigheid en kracht toe te voegen aan een productie.
Onze doelgroep bestaat uit zangers, zangeressen, muzikanten, DJ/producers, bands, tekstschrijvers, producenten, regisseurs, muziekgezelschappen, koren & bedrijven.
We zochten een manier om onze ervaring, manier van werken & betrokkenheid samen te krijgen in één naam. Het liefste ook nog mét een muzikale knipoog. Vandaar ‘Wijze Rots’.
We proberen ervoor te zorgen dat we precies te weten komen wat een klant nu écht wilt, om daar vervolgens een goed plan voor te maken. Daarnaast communiceren we zo open en direct mogelijk.
Onze mensen. We leven echt voor de projecten en proberen altijd vooruit te denken met de klant. Passie, focus, ervaring & mensenkennis zijn onze belangrijkste gereedschappen.
Jazeker, we mixen producties voor producers, DJ’s, bands, musicals, tv-programma’s enz. Je kunt de aanleverspecificaties voor een mix hier vinden.
Onze engineers, producers, arrangeurs & editors hebben allen HBO Muziektechnologie en/of Conservatorium gedaan. Muziektheorie, piano, drums & zang zijn intern op studioniveau aanwezig.
Naast een goede kop koffie/thee en gezellige mensen 😀 hebben we speciale verlichting in de studio bestaande uit 50 (full-color) lampen zodat we met 1 druk op de knop unieke sferen kunnen creëren die we aanpassen aan de sfeer van het moment.
  1. Extreme verbetering van vocalen
  2. Het écht goed opnemen van gitaar
  3. ‘In your face’ mixtechniek
  4. Het laten ‘pompen’ van dance/EDM
  5. Produceren met ‘hybrid drums’
  6. Regisseren van vocalisten & muzikanten
  7. Het opnemen van een instrument (of versterker) met meerdere microfoons
  8. Het mixen van grote producties met band/orkest/koor/blazers
Naar aanleiding van een (uiteraard vrijblijvend) telefoongesprek kunnen we een offerte uitbrengen óf afspreken in de studio zodat je daarna een gunstige en optimale offerte ontvangt.
In principe aan elke muzikale of audio-gerelateerde wens. We hebben ervaring met grote én kleine projecten. En alles daar tussenin.
Naast onze relaxte tuin met vijver, gras & loungeset hebben we op 1 minuut afstand een groot strand, winkelcentrum, Albert Heijn, pin-automaat, chinees, pizzeria, kebab, cafetaria, Bakker Bart & een fantastische banketbakker. Daarnaast zijn er vele restaurants aanwezig.

Op 1 minuut afstand is een hotel aanwezig. Op ca. 5 minuten afstand zijn maar liefst 13 vakantieparken/campings aanwezig met daarop huisjes, stacaravans & blokhutten. Ook hebben we contact met 2 Bed & Breakfast woningen.

We hebben 4 gratis parkeerplaatsen direct naast de studio en ca. 20 gratis parkeerplaatsen direct voor de studio (langs de straat).
Voor € 7,95 p.p. verzorgen wij de lunch: een uitgebreid broodje gezond + jus/melk (extra broodje met diverse beleg € 4,-). Voor € 10,- p.p. regelen wij het avondeten in de vorm van pizza, donner kebab of patat incl. vlees en saus.
Jazeker. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.
Ja, we hebben vele topkwaliteit studiomuzikanten in ons netwerk die je productie van prachtige partijen kunnen voorzien. Daarnaast hebben we intern 2 pianisten/toetsenisten, een drummer en diverse vocalisten.
We hebben intern 1 opnamestudio, 1 mixstudio, 1 compositiestudio en 1 edit-studio. Extern maken we regelmatig gebruik van een grote opnameruimte in de buurt voor de grotere gezelschappen, zoals orkest of koor. Ook voor bepaalde types bands gebruiken we deze ruimte.

Ja, we bieden 2 mastering-kwaliteiten aan, met 2 verschillende prijzen (€ 50,- en € 75,-).

Nee. Wel is het zo dat we je van gratis (niet bindend) advies kunnen voorzien, aangezien we vaak aan de zijlijn staan en daardoor veel kennis hebben opgedaan over de do’s en don’ts.

Jazeker, echter alleen premium orkestbanden, ingespeeld door professionele studiomuzikanten, bedoeld voor serieuze optredens of projecten. Prijzen hiervan beginnen bij € 395,- per kant-en-klaar afgemixt en opgenomen arrangement.

We gaan in principe uit van het tijdstip dat wordt vermeld op de reserveringsbevestiging c.q. factuur die je van ons ontvangt. Aangezien we een efficiënte planning aanhouden en alles goed willen voorbereiden zou het fijn zijn als we ons aan de afgesproken tijd kunnen houden. Wij hopen op je begrip.
Een dagdeel is bij ons 4 uur.
Jazeker, we proberen zo ver mogelijk mee te gaan in de tegemoetkoming van de wensen van onze klanten.
Als je zelf de tekst en/of muziek hebt geschreven blijven de auteursrechten uiteraard volledig bij jou. Indien wij iets voor je inspelen, produceren of mixen vragen wij je zoals overal een deel van het SENA recht (bedoeld voor ‘uitvoerenden’).
Een engineer bedient de studio, zet de microfoons neer, doet de mix en ontvangt je in de studio. Een producer regisseert de vocalist & de muzikanten en heeft veel ervaring met het schrijven & arrangeren van een nummer. Daarnaast bepaalt hij de sound van de instrumenten en de sfeer van de mix. Een engineer/producer doet beide.
Ja, in samenwerking met Mediasaloon & Muziekstudio.nl.
Ja, dat is zeker mogelijk. Onze engineer krijg je er dan als assistent bij.
We proberen de afgeronde projecten voor altijd te bewaren, maar backup harde schijven zijn helaas niet 100% betrouwbaar.
Ja, dit wordt regelmatig gedaan door diverse bedrijven, filmmakers, tv-producenten en andere gelegenheden.
Ja, in samenwerking met onze partners produceren wij professionele videoclips.

Betaling vindt vooraf plaats via de iDeal-koppeling die bij de factuur via email wordt gestuurd. Overmaken per bank is ook mogelijk.

Alle prijzen genoemd op deze website zijn exclusief btw. Afhankelijk van de werkzaamheden gelden er verschillende btw-tarieven. Voor bedrijven buiten Nederland is geen btw van toepassing.
Heel graag zelfs! Indien je hier een vraag mist, horen wij dat graag van je en voegen wij deze toe.